Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με Ντάνι Μπόιλ θα ανοίξει και με Αρονόφσκι θα κλείσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου


Το μπάτζετ μειωμένο, όμως, το θαύμα έγινε: Το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει με μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία ζωής την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010, τις "127 ώρες του Μπόιλ" και κλείνει δυναμικά, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, με τον "Μαύρο Κύκνο" με Βενσάν Κασέλ, την υπέροχη Νάταλι Πόρτμαν και την Γουινόνα -μου έχει κλέψει την καρδιά από τον... Σκαθαροζούμη κι έπειτα- Ράιντερ!

Ο Τζέιμς Φράνκο πρωταγωνιστή στις "127 ώρες" του Ντάνι Μπόιλ
Η ταινία έναρξης, "127 ώρες" του Ντάνι Μπόιλ, αφηγείται την ηρωική περιπέτεια του νεαρού αναρριχητή Άρον Ράλστον, τον οποίο υποδύεται μοναδικά ο Τζέιμς Φράνκο. Ο Μπόιλ συνθέτει με την αναγνωρίσιμη σκηνοθετική του μαεστρία, μια υπαρξιακή ιστορία με αριστοτεχνικά κλιμακούμενο κρεσέντο. Ένα κλειστοφοβικό αλλά και αισιόδοξο one-man show, όπου η ανθρώπινη θέληση υπερνικά αποφασιστικά την απομόνωση και τα φυσικά εμπόδια, για να αποδείξει, τελικά, ότι ο άνθρωπος είναι τόσο εύθραυστος όσο και δυνατός.
Αγνώριστη πίσω από το μακιγιάζ η Νάταλι Πόρτμαν, που θα τη δούμε στη λήξη του Φεστιβάλ στον "Μαύρο Κύκνο" του Αρονόφσκι
Η αυλαία του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πέφτει το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 στο Ολύμπιον με την πολυαναμενόμενη ταινία Μαύρος κύκνος tου Ντάρεν Αρονόσφκι, με τους Νάταλι Πόρτμαν, Βενσάν Κασέλ, Γουινόνα Ράιντερ, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ και Μίλα Κούνις, η οποία μάλιστα απέσπασε το βραβείο καλύτερης νέας ηθοποιού στο φεστιβάλ Βενετίας.


Περισσότερα για τις ταινίες με κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.