Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

James: Δεν έπεφτε καρφίτσα!

Στο κατάμεστο Θέατρο Γης δόθηκε χθες η πρώτη, από τις τρεις συνολικά συναυλίες των James στη Θεσσαλονίκη. Στο χώρο της συναυλίας δεν έπεφτε καρφίτσα. Οι θεατές άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς το απόγευμα για να πιάσουν μια καλή θέση για να απολαύσουν καλύτερα τα τραγούδια του συγκροτήματος.
Την βραδιά άνοιξαν οι Έλληνες Transistor ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια βγήκαν στη σκηνή οι James και έπαιξαν τα τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο, αλλά και από παλιότερες δισκογραφικές τους δουλειές,
Πάντως όσοι δεν έχετε προμηθευτεί τα «μαγικά χαρτάκια» που θα σας επιτρέψουν να τους δείτε και τους ακούσετε ζωντανά πρέπει να βιαστείτε. Υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια μόνο για τη συναυλία του Σαββάτου (ευτυχώς αρκετά ακόμα), καθώς της Παρασκευής έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό.
Και για τους κατόχους ηλεκτρονικών εισιτηρίων (για την αποψινή συναυλία), σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρίας Detox, παρακαλούνται να τα αλλάξουν με τυπωμένα εισιτήρια από το Tickethouse Θεσσαλονίκης (στην οδό Μητροπόλεως) σήμερα μέχρι τις 17.00, για να αποφύγουν πιθανή ταλαιπωρία στα ταμεία του χώρου όπου θα γίνει η συναυλία.
Οι πόρτες στο Θέατρο Γης θα ανοίγουν κάθε μέρα στις 19.30. Η συναυλία θα αρχίζει γύρω στις 21.00.
Εισιτήρια για την συναυλία της 18ης Ιουλίου θα πωλούνται από τα καταστήματα Tickethouse Θεσσαλονίκης, Public Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Επίσης, ηλεκτρονικά στα www.i-ticket.gr, www.ticketquest.gr και στα καταστήματα ACS και Ελευθερουδάκης. Εισιτήρια: 40 ευρώ (προπώληση), 50 ευρώ την ημέρα της συναυλίας στα ταμεία του Θέατρου Γης.

Ποιοι είναι οι James

Οι James αποτέλεσαν έμπνευση για τη Βρετανική alternative μουσική σκηνή των '80s και των '90s με την ευχάριστη και συγκινητική folk-pop μουσική τους. Αρκετά νωρίς στην καριέρα τους ευλογήθηκαν από τα επαινετικά λόγια του ειδώλου τους Morrissey, εγκώμια που αποδείχθηκαν τόσο ευλογία όσο και κατάρα.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, το συγκρότημα, αναμίχθηκε μουσικά με την εμπνευσμένη από το acid house "baggy" σκηνή και κυκλοφόρησε το “Sit Down”, το οποίο αποτέλεσε και μεγάλη τους επιτυχία. Αμέσως μετά, οι James άρχισαν να πειραματίζονται περισσότερο, ενώ η συνεργασία τους με τον Brian Eno, απέδωσε το “Laid” το 1993, ένα άλμπουμ που γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Αμερική και αποτέλεσε επίσης μια σημαντική στιγμή στην πορεία τους.
To 1996, o Tim Booth, συνεργάστηκε με τον συνθέτη Angelo Badalamenti, κυκλοφορώντας ένα άλμπουμ υπό τον τίτλο “Booth and the Bad Angel”, που γνώρισε επαινετικά σχόλια και έδωσε ορισμένα καλά singles (Ηit Parade, Dance Of The Bad Angels). Αμέσως μετά, με κιθαρίστα τον Adrian Oxaal, οι James επέστρεψαν το 1997 με το “Whiplash” και μια σειρά μικτών κριτικών. Το 1999 έθεσαν σε κυκλοφορία μόνο στην Μεγάλη Βρετανία, το “Millionaires”, με τον νέο κιθαρίστα τους Michael Kulas πλέον στη σύνθεσή τους και το 2001 επέστρεψαν με ένα ακόμα δείγμα της συνεργασίας τους με τον Brian Eno, το “Pleased To Meet You”.

Στη φωτογραφία ένα από τα... μαγικά χαρτάκια. Έτσι μοιάζουν τα εισιτήρια της συναυλίας των James... Έχετε μια ευκαιρία ακόμη. Σπεύσατε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.