Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Face à Faces / video" στο ΚΜΣΤ

Εγκαίνια στις 9 το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουνίου 2009, στην έκθεση που οργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης Ανατόλια και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι., στην αίθουσα εκθέσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου, με το πρώτο μέρος της διεθνούς έκθεσης "Face à Faces / video" που διοργανώνεται στα πλαίσια της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Η έκθεση Face à Faces διαπραγματεύεται το (αυτο)πορτραίτο στην σύγχρονη φωτογραφία και σε vidéo και θα παρουσιαστει στην Ελλάδα στα πλαίσια της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που οργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Η περιοδεύουσα αυτή έκθεση που έχει ως αφετηρία το Παρίσι, εντάσσεται στο (διαπολιτισμικό) πρόγραμμα ανταλλαγών Dialogues d’images, μια πρωτοβουλία της Culturesfrance (Υπουργείο Πολιτισμού και Εξωτερικών Γαλλίας).
Το πρώτο μέρος της έκθεσης με έργα vidéo-art, θα λάβει χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Θα συμμετάσχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες όπως η Cécile Hartmann, ο Dominique Lejman, ο Yann Tomma και οι Μ. Κλωνάρις-Κ. Θωμαδάκη κ.ά.
Η δράση θα ολοκληρωθεί με την φωτογραφική έκθεση Face à Faces που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2009. Η εν λόγω έκθεση προτείνει πενήντα φωτογραφικά έργα από δεκατέσσερις καλλιτέχνες σύγχρονης τέχνης (Nan Goldin, Suzanne Lafont, Philippe Ramette, Orlan, KimikoYoshida, Hans Hemmert, Alain Bublex, Jean Luc Vilmouth, Francois Rousseau, Yuki Onodera, Roman Opalka) επιλεγμένα από την Γαλλίδα επιμελήτρια Ιsabelle de Montfumat, σε συνδυασμό με πενήντα έργα από δώδεκα Έλληνες καλλιτέχνες (Χριστίνα Δημητριάδη, Πάνος Κοκκινιάς, Παύλος Φυσάκις, Μανώλης Μπαμπούσης, Βένια Μπεχράκη, Ελένη Μουζακίτη, Λία Ναλμπαντίδου, Αθηνά Χρόνη, Γιώργος Πρίνος, Ελένη Μαλιγκούρα, Γιώργος Κατσάγγελος κ.ά.) επιλεγμένα από την επιμελήτρια Αγγελική Γραμματικοπούλου.
Παραγωγή Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Culturesfrance
Οργάνωση 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαονίκης, Culturesfrance, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.