Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Έφυγε" ο Μάικλ Τζάκσον!

Ο θρύλος της Ποπ και της Σόουλ, ο άνθρωπος που πούλησε εκατομμύρια δίσκους με το "Θρίλερ", ένας από αυτούς που άλλαξαν την πορεία της μουσικής, δεν υπάρχει, πλέον, ανάμεσά μας. Πέθανε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα (για την Ελλάδα) της 25 προς την 26 Ιουνίου 2009, σε ηλικία 51 χρόνων.
Ο Μάικλ Τζάκσον κατέρρευσε, μεσημέρι ώρα Ειρηνικού, στην πολυτελή βίλα του, στο Χόλμπι Χιλς του Λος Άντζελες. Όπως ανακοίνωσε ο αδελφός του, Ράντι Τζάκσον, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λος Άντζελες, μετά από σφοδρό καρδιακό επεισόδιο, όπου και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέρρευσε.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, Υπαστυνόμο Φρεντ Κοράλ, η νεκροψία θα γίνει σε λίγες ώρες και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα Ειρηνικού Ωκεανού.
"Ιστορική μορφή", που "έκανε αποδεκτή τη μαύρη κουλτούρα σε όλο τον κόσμο", τον χαρακτήρισε ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον.
Γιος εργάτη σε βιομηχανία ατσαλιού, ο Μάικλ Τζάκσον, έμελλε να ξεκινήσει από μια φτωχογειτονιά για να δημιουργήσει το ράντσο του, την Παραμυθούπολη των ονείρων του, που την ονόμασε "Νέβερλαντ" και να κατακτήσει τον κόσμο, να αποκτήσει θαυμαστές σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1958. Πατέρας του ο Τζόε και μητέρα του η Κάθριν Τζάκσον.
Μαζί με τα αδέλφια του, τη δεκαετία του '60 δημιούργησαν το συγκρότημα "Τζάκσονς Φάιβ". Την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση την έκανε μόλις στα 11 χρόνια του. Κι όπως ήταν φυσικό, αυτός ο "νάτσιουραλ περφόρμερ" γίνεται ο κάπτεν του συγκροτήματος.
Τη δεκαετία του '70 ακολούθησε σόλο καριέρα κι έφτασε την κορυφή, με τραγούδια όπως το "Ροκ Γουίθ Γιου", ή το "Ντοντ Στοπ, Τιλ Γιου Γκετ Ινάφ".
Το 1982 είναι ο μεγάλος σταθμός στη μουσική ιστορία του. Δημιουργεί το "Θρίλερ" και δίνει νέα ώθηση στην Ποπ και τη Σόουλ. Αυτό το άλμπουμ θα του δώσει επτά χιτ, στα τσαρτς σε όλο τον κόσμο. Και, σα να μην έφθανε αυτό, η επιτυχία συνεχίζεται -και είναι ακόμη μεγαλύτερη: το 1987 παρουσιάζει το άλμπουμ "Μπαντ".
Από το 1990 κι έπειτα, η μουσική περνάει σε δεύτερη μοίρα. Κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου(το 1993, από τους γονείς 13χρονου, οι οποίοι θα αποσύρουν, τελικά, τις κατηγορίες), παντρεύεται την κόρη του "Βασιλιά" Έλβις, Λίζα Μαρί, αποσύρρεται στο ράντσο του στη "Νέβερλαντ", κυκλοφορεί με μάσκα, κάνει απανωτές πλαστικές επεμβάσεις και τον κατηγορούν ότι έχει μετατραπεί σε "άνθρωπος ελέφαντας". Εμφανίζεται με τα παιδιά του και ξεσπά νέος σάλος όταν κρεμά το γιο του από το μπαλκόνι για να τον... δουν οι θαυμαστές του.
Κι εκεί που όλοι θεωρούν ότι αποσύρθηκε, επιστρέφει: Αναγγέλλει δέκα συναυλίες-σούπερ σόου, σε διάφορες πόλεις, με πρώτη στο Λονδίνο τον Ιούλιο που μας έρχεται. Τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα και ανακοινώνεται ότι, τελικά, ο Μάικλ Τζάκσον θα δώσει 50 συναυλίες! Πάνω στην προετοιμασία του σόου, τον πρόλαβε ο θάνατος...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.