Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Lila Downs στη Θεσσαλονίκη


Τη Lila Downs, την ερμηνεύτρια που έγινε ευρύτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στο soundtrack της ταινίας Frida με το συγκλονιστικό ντουέτο της με τον Caetano Veloso, Burn it Blue, θα την απολαύουμε τη Δευτέρα 25 Μαΐου στο Principal Club Theater, στα πλαίσια του GAIA FESTIVAL.
Δύο χρόνια μετά την πρώτη της sold out αθηναϊκή εμφάνιση, η μεξικανοαμερικάνα ντίβα, επιστρέφει στην Ελλάδα και έρχεται, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη. Η βραβευμένη με Latin Grammy Lila Downs, γεννημένη από Ινδιάνα μητέρα της φυλής Mixtec, και Αμερικανό πατέρα, σκοτσέζικης καταγωγής, έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2002, μέσω της συμμετοχής της στην ταινία “Frida”. Το 2003, όταν απέδωσε το περίφημο “Burn it Blue”, από το soundtrack της "Frida", σε ντουέτο με τον μεγάλο Βραζιλιάνο τροβαδούρο Caetano Veloso, έγινε η πρώτη λατίνα καλλιτέχνης που τραγούδησε στην τελετή των Όσκαρ.
Το 2007 συμμετείχε στην τελευταία ταινία του Carlos Saura, “Fados”.
Η Lila Downs έχει καταξιωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες παγκοσμίως, με μία ιδιαίτερη ερμηνεία, σε ισπανικά, αγγλικά και ινδιάνικες διαλέκτους και πλούσιες ενορχηστρώσεις, που συνδυάζουν τις μεξικάνικες παραδόσεις με jazz, blues, rock κλπ και μουσικές άλλων λαών. Διαθέτει εκπληκτικό φωνητικό εύρος και μία συγκλονιστική, γεμάτη συναίσθημα ερμηνεία, με εντυπωσιακές εναλλαγές και μεταπηδήσεις οκτάβων, από αισθησιακούς ψιθύρους σε οπερατικές κλιμακώσεις. Όπως έχει ειπωθεί, μπορεί να ουρλιάξει σαν την Janis Joplin, να ψιθυρίσει σαν την Sarah Vaughan, να αποδώσει rancheras σαν την Lucha Reyes και μετά να τα καταφέρει άψογα στην απόδοση μίας κλασικής όπερας.
Η καθηλωτική της σκηνική παρουσία χαρακτηρίζεται και από την εντυπωσιακή, πολύχρωμη εμφάνιση, επηρεασμένη από την μεξικανική παράδοση.
H Lila Downs, παρέα με τον συνοδοιπόρο στη μουσική και την ζωή, Paul Cohen και την εξαιρετική, πολυφυλετική της μπάντα La Misteriosa, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά κομμάτια από τον ιδιαίτερα δημοφιλή και στη χώρα μας καινούργιο της δίσκο Shakeway / Ojo de Culebra, o oποίος έχει ήδη προταθεί για Grammy, καθώς και τις σημαντικότερες στιγμές από την καριέρα της, που έχουν δημιουργήσει φανατικούς θαυμαστές σε κάθε γωνιά της γης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.