Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραδιά νέων καλλιτεχνών


Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, η Βραδιά Νέων Καλλιτεχνών 2009, πραγματοποιείται το βράδυ του Σαββάτου, 16 Μαΐου, από τις 20.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»(Εθν. Αμύνης 1). Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με προσκεκλημένους συμμετέχοντες νέες και νέους από τον χώρο του χορού, του θεάτρου, των εικαστικών τεχνών, της μουσικής και του κινηματογράφου, οργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της νομαρχίας Θεσσαλοίκης, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό "Εσαεί εν Ροή", χωρίς, όμως, την απαιτούμενη προβολή της εκδήλωσης -όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις. 
Σύμφωνα με τα ελάχιστα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παράλληλα με την εκδήλωση (που δε διαφαίνεται τι είδους εκδήλωση θα είναι), θα γίνουν προβολές ταινιών από ανεξάρτητους καλλιτέχνες(των οποίων τα ονόματα δε μνημονεύονται), καθώς και προβολές βραβευμένων ταινιών, ελληνικών και ξένων(τους οποίους τους τίτλους δεν αναφέρει το δελτίο Τύπου), από το 10ο Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο της Πάτρας. Οι ώρες των προβολών είναι από τις 10.30 έως τις 14.00.
Τέλος, από τις 17.30 έως τις 23.00 θα λειτουργούν, και τις δύο ημέρες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών.
Στο πλαίσιο των ίδιων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η απονομή της τιμητικής διάκρισης "Τερψιχόρη '09", στον αείμνηστο σκηνοθέτη Νικόλαο Μπαζάκα. Για την απονομή (στην οποία θα αναφερθούμε σε προσεχές ποστ και την οποία θα κάνει, παρουσία του υφυπουργού Κ. Γκιουλέκα, ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης) υπάρχουν επαρκή στοιχεία στο δελτίο Τύπου της νομαρχίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.