Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τζαζ στο Μύλο


"Yψηλή τεχνική αλλά και μουσικότητα που εγγυάται τo group των τριών κορυφαίων μουσικών". Οι "Sakis Zachariades Sounday", που "γεννήθηκαν" το 2002 απο την απόφαση τριών καταξιωμενων μουσικων της Θεσσαλονικης να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ενα νέο πολλά υποσχόμενο μουσικό σχημα, εμφανίζονται στις 10 το βράδυ της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου 2009, στην Αποθήκη του Μύλου.
Απο τη δημιουργία του κι έπειτα, το group εχει περάσει απο διάφορα στάδια εξέλιξης μέσα απο συνεργασίες ,εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και τελος με την ηχογράφηση του υλικού και την κυκλοφορία του πρώτου cd με τίτλο: Sakis Zachariades "It all sounds Greek to me"
Το ρεπερτόριο τού σχήματος αποτελείται από πρωτότυπα κομμάτια, συνθέσεις τού Σάκη Ζαχαριάδη , εμπλουτισμένες με τις αυτοσχεδιαστικές και δεξιοτεχνικές ικανότητες των Δραγούμη και Αναστασιάδη.Ο ήχος της ηλεκτρικής jazz κυριαρχεί παράλληλα με αλλά σύγχρονα μουσικά ρεύματα.
Kοινός στοχος ειναι να γνωρίσουν στους φιλους της συγχρονης jazz αλλα και σε καθε ενδιαφερόμενο τις συγχρονες τάσεις της μουσικης ,με τον αυτοσχεδιασμό την πολυπλοκη αρμονία και την πολυρυθμία να εχουν τον πιο βασικό ρολο.Ο ηχος τους ποτε ηλεκτρικος, γεματος ενταση και δυναμισμο και ποτε μελωδικος με «ρομαντικη» διαθεση υποσχεται να γοητεψει μια μεγαλη κατηγορια ακροατων.
Ο Σάκης Ζαχαριάδης αποφοίτησε το 1994 από το Musicians Institute του Los Angeles , έχοντας διδαχθεί από διάσημα ονόματα της jazz - fusion σκηνής (Sc. Henderson, Joe Diorio, Norman Brown, Fr. Gambale κ.α..)
Από το 1996 διδάσκει σε διάφορα Ωδεία της Θεσσαλονίκης .
Έχει βραβευθεί δυο συνεχόμενες χρονιές στους μουσικούς διαγωνισμούς : Makemusic Contest 2004 ,(σύνθεση) και Makemusic Contest 2005 (1ο βραβείο αυτοσχεδιασμού) αλλά και στον διαγωνισμό "Music Powered By Technology 2004"contest.
Παράλληλα είναι ενεργό μέλος της μουσικής σκηνής της πόλης συμμετέχοντας σε αρκετές συναυλίες διαφόρων styles ,
Ο Κώστας Αναστασιάδης, drummer υψηλών προδιαγραφών, έχει διακριθεί από το "Percussion Institute of Technology" με τον έπαινο του "Μοναδικά Ιδιαίτερου Στυλίστα", έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλους μουσικούς στην Αμερική ενώ το τεχνικό του επίπεδο και η αυτοσχεδιαστική του δεξιοτεχνία έχει μνημονευθεί από μουσικόφιλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο Πέτρος Δραγούμης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες δεξιοτέχνες στο ηλεκτρικό μπάσο με μακρόχρονη θητεία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά στυλ και πλούσια δισκογραφική παρουσία.
Μερικά από τα μέρη που έχει παίξει είναι : 'Palladium' in Los Angeles, 'Orpheum Theater' in Boston, Massey Hall in Torondo, Arie Crown Theater in Chigago, Taj Mahal and Ceazar's in Atlandic City etc.
Επίσης έχει παίξει σε συναυλίες στην Αγγλία, Ουαλία, Βέλγιο, Γερμανία, Κύπρο, Ισραήλ, και σε όλη την Ελλάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.