Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τζαζ έθνικ στο Μύλο


Η εξαίρετη ελληνίδα ερμηνεύτρια Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και ο διεθνούς φήμης Βρετανός κιθαρίστας Jason Carter παρουσιάζουν στις 8 Φεβρουαρίου, στο «Stage του Μύλου» τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Embrace». Μία δυναμική μουσική σύμπραξη δύο καταξιωμένων μουσικών της Ευρωπαϊκής έθνικ και jazz μουσικής σκηνής.
Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει συναυλίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού οι δύο καλλιτέχνες που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της World music έρχονται στην Θεσσαλονίκη για δύο μοναδικές συναυλιακές βραδιές γεμάτες από τα ηχοχρώματα της Γης. Mαζί τους οι Λάκης Τζήμκας στο κοντραμπάσο και Χρήστος Γερμένογλου στα κρουστά.
Oι δύο μουσικοί θα παρουσιαστούν επίσης ως ντουέτο την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
Η Νατάσσα Μάρε διαθέτοντας ένα πλούσιο βιογραφικό με συνεργασίες και συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις και φεστιβάλ (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων, Women Creators of the Two Seas - Mediterranean and Black Sea/Unesco, European Worldwide Music Festival, Sur les chemins d' Oxor, Continental Artists κ.α.) είναι, όπως αναφέρει και ο Κ. Καράμπελας Σγούρδας, μέλος της Ένωσςης Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου Ελλάδος και μέλος της Κριτικής Επιτροπής Διεθνών Διαγωνισμών Vincenzo Bellini και Sigismond Thalberg, μία «χαρισματική όσο και ιδιότυπη τραγουδίστρια-στιχουργός. Μια καλλιτέχνις υψηλών προδιαγραφών, με κλασική μουσική παιδεία, ευαισθησίες, φαντασία, τεχνική, σεμνότητα και όλα όσα απαιτούνται για να «πει» κανείς κάτι ξεχωριστό μέσα από την τέχνη που προτείνει.».
Όσο για τον Jason Carter, έχει μαθητεύσει με τους κιθαρίστες John Williams και Paco Pena στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 70 χώρες, κυρίως ως solo κιθαρίστας, κι έχει ηχογραφήσει 14 albums για την EMI (USA), Bohemian Productions (USA), Sony (India), ARC Music, ASV Records UK, Ιnovatus Music and Naim Audio (UK). Βραβευμένος για το μουσικό του έργο από το Βασιλικό Πριγκιπάτο του Bahrain και χώρες όπως η Φινλανδία και η Βρετανία έχει συνεργαστεί με μουσικούς και σχήματα από όλο τον κόσμο (Ιρλανδία, Κίνα, Πακιστάν, Ινδία, Ιράκ, Αίγυπτο και Αφρική), με καλλιτέχνες όπως οι: Larry Coryell, Trilok Gurtu, Nigel Kennedy, Antonio Forcione, Gordon Giltrap, Dominic Miller and Babik Reinhardt Hapriprasad Chaurasia) κι έχει ηχογραφήσει με καλλιτέχνες όπως οι: Nick Beggs, Phil Keaggy, Máire Brennan and Hossam Ramzy. Τη δουλειά του την χαρακτηρίζει ένα μείγμα κλασσικής, jazz και flamenco τεχνοτροπίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.