Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκθεση φωτογραφίας με... ροή


Το Δέλτα του Αξιού, μία ξεχωριστή φυσική περιοχή, δίπλα ακριβώς στην πόλη της Θεσσαλονίκης, "πρωταγωνιστεί" σε έκθεση φωτογραφίας, την οποία οργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009, στις 20:30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με φωτογραφίες της Καίτης Παπαναούμ, στο καφέ – μπαρ «Ιδέες» (Βύρωνος 6, στη Διαγώνιο).
Στην έκθεση αυτή θα παρουσιαστεί μέρος της εργασίας της φωτογράφου, που δημιουργήθηκε επ’ ευκαιρία του φωτογραφικού διαγωνισμού «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός», ο οποίος διοργανώθηκε από το Φορέα Διαχείρισης και από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με στόχο την ανάδειξη και προβολή της περιοχής αυτής, αλλά και την ευαισθητοποίηση των δημιουργών και του ευρύτερου κοινού για τα προβλήματα και τις πιέσεις που αυτή αντιμετωπίζει.

Λίγα λόγια για την περιοχή
Η προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα κατατάσσεται μεταξύ των πιο σημαντικών υγροτοπικών συστημάτων της Ελλάδας και της Ευρώπης. Σε αναγνώριση της οικολογικής αξίας της έχει περιληφθεί στον κατάλογο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και στον κατάλογο των υγροτόπων που προστατεύονται από τη Σύμβαση Ραμσάρ.
Τα όρια της ξεκινούν μερικά μόλις χιλιόμετρα έξω από το αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Καλοχωρίου, όπου βρίσκονται οι εκβολές του Γαλλικού ποταμού και η λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, ενώ περιλαμβάνει ακόμη τα δέλτα των ποταμών Αξιός και Αλιάκμονας, τις εκβολές του Λουδία και τις Αλυκές Κίτρους.
Το σημαντικότερο ίσως –αν και οπωσδήποτε όχι το μοναδικό- περιβαλλοντικό «κεφάλαιο» της περιοχής είναι η σπάνια ορνιθοπανίδα που φιλοξενεί, με είδη όπως ο θαλασσαετός, η χαλκοκουρούνα, τα φοινικόπτερα, ο καλαμοκανάς και η αβοκέτα. Η προστατευόμενη περιοχή προσφέρει πολλές ευκαιρίες για βόλτα, παρατήρηση της άγριας φύσης, φωτογράφηση ή απλά απόδραση από την βουή της πόλης.

Ποια είναι η φωτογράφος
Η Καίτη Παπαναούμ γεννήθηκε στη Σιάτιστα. Σε ηλικία 11 χρόνων μετοίκησε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε μαθήματα Φωτογραφίας με δάσκαλο τον Βασίλη Καρκατσέλη και είναι ενεργό μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Έχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στις πόλεις: Θεσσαλονίκη, Σιάτιστα και Κufstein της Αυστρίας. Παράλληλα, συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στις πόλεις: Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Βόλο, Ξάνθη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Λαύκος Πηλίου κ.α.
Πρόσφατα οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΡΙΩΝ εξέδωσαν ένα λεύκωμά της για την ιδιαίτερη πατρίδα της, με τίτλο « Σιάτιστα – Περιπλάνηση στο χθες και στο σήμερα».
Συνεργάζεται με το περιοδικό «Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού» με ψηφιακή φωτογραφία. Ταξιδεύει πολύ και συνδυάζει το ταξίδι με τη φωτογραφία.

Η ταυτότητα της Έκθεσης
Διάρκεια έκθεσης: 14 - 31 Ιανουαρίου 2009
Τόπος: Καφέ - μπαρ ‘’Ιδέες’’, Βύρωνος 6 (Περιοχή Διαγώνιος)
Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα - Τρίτη: 12:00 – 16:00, Τετάρτη – Σάββατο: 12:00 – 01:00, Κυριακή: 20:00 – 01:00.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.