Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αφιέρωμα στη Βέμπο από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης


Μουσικό Αφιέρωμα για την Τραγουδίστρια της Νίκης Σοφία Βέμπο και την Εθνική Αντίσταση, οργανώνει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008, στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, θα τιμηθεί το σύνολο των αγωνιστών του Έπους του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης.
«Αφιέρωμα, που αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι όσοι αισθάνονται το χρέος μας προς τους Αγωνιστές εκείνης της περιόδου", το χαρακτήρισε ο ΥΜΑΘ Μαργαρίτης Τζήμας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Γι` αυτό και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ο Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Άλκης Μπαλτάς τόνισε: «Είναι τιμή για τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης να συμμετέχει στο Αφιέρωμα αυτό, για ένα πρόσωπο που αποτελεί Σύμβολο του Έπους του 1940. Ο Βασίλης Τενίδης, έχει κάνει μια υπέροχη ενορχήστρωση των τραγουδιών της Σοφίας Βέμπο για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα. Και βέβαια είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με τη Μελίνα Μποτέλλη και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, καθώς και με την Χορωδία Θεσσαλονίκης της Μαίρης Κωνσταντινίδου».
Η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη που συμμετέχει ως σολίστ στην εκδήλωση, θύμισε πως στις 25 Οκτωβρίου, συμπληρώνονται 75 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση και το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας της Σοφίας Βέμπο, στο θέατρο Κεντρικόν των Αθηνών και πρόσθεσε: «Το αφιέρωμα αυτό το πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια και τότε με τον κ. Άλκη Μπαλτά και τον κ. Βασίλη Τενίδη, στο θέατρο Παλλάς της Αθήνας. Και ήταν ανεπανάληπτο το συναίσθημα και η συγκίνηση που μας προκάλεσαν 2000 θεατές που τραγουδούσαν μαζί μας στο τέλος της βραδιάς. Από τότε θέλαμε να επαναλάβουμε το αφιέρωμα. Είναι δε χαρά μου, να συνεργάζομαι με τον κορυφαίο βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο. Το έναυσμα δόθηκε πέρσι, την 28η Οκτωβρίου, με τη συγκίνηση που μας προκάλεσαν τα δάκρυα και η φόρτιση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του κ. Κάρολου Παπούλια. Για μένα προσωπικά, η συγκίνηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, διότι εκτός από ευκαιρία τιμής στη Σοφία Βέμπο που πάντα θαύμαζα και σε όλους όσους αγωνίστηκαν για την πατρίδα το 1940 και στην Εθνική Αντίσταση, μου δίνεται η ευκαιρία να τιμήσω ειδικότερα έναν εκ των αγωνιστών εκείνων, τον πατέρα μου».
Ο βαρύτονος κ. Τάσης Χριστογιαννόπουλος, τόνισε από την πλευρά του πως και για τον ίδιο, το αφιέρωμα αυτό αποτελεί μια προσωπική αναφορά στον πατέρα του που επίσης πολέμησε το 1940 και εξέφρασε την χαρά του για τη συμμετοχή σε ένα τόσο μεγάλο αφιέρωμα, συνεργαζόμενος με τον μαέστρο Άλκη Μπαλτά, τη Μελίνα Μποτέλλη και τη Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.