Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οκτώ "γυναίκες" αναζητούν...

Οκτώ άνδρες ανεβαίνουν στη σκηνή του Ράδιο Σίτυ για το γνωστό αστυνομικό έργο του Ρομπέρ Τομά

της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Άφησαν τα παντελόνια τους στην άκρη, φόρεσαν μαύρα φορέματα και τώρα έρχονται στο Ράδιο Σίτυ (Παρασκευοπούλου 9 & Βασ.Όλγας) για να υποδυθούν για ακόμη μια φορά τις «Οχτώ γυναίκες». Ο λόγος για τους ηθοποιούς Θανάση Ιωάννου, Νίκο Καραθάνο, Γιάννη Κότσιφα, Χρήστο Λούλη, Αργύρη Ξάφη, Χρήστο Στέργιογλου, Κοσμά Φοντούκη, Αιμίλιο Χειλάκη και Νίκο Χατζόπουλο. Μετά τις εμφανίσεις τους στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2006 και το 2008 σε επανάληψη, θα δείξουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης το γνωστό αστυνομικό έργο του Ρομπέρ Τομά με μια «φρέσκια ματιά».
Η υπόθεση του έργου αφορά στην εξιχνίαση μιας δολοφονίας. Οκτώ γυναίκες εγκλωβισμένες σ’ ένα σπίτι στα χιόνια, την ημέρα των Χριστουγέννων, κατηγορούνται για το φόνο ενός άνδρα. Όμως το διαφορετικό εδώ είναι ότι τους ρόλους των γυναικών τους υποδύονται άνδρες.
«Δεν θέλαμε να κοροϊδέψουμε τις γυναίκες, ούτε να τις σατιρίσουμε. Η μεταμόρφωση ενός ηθοποιού είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό του. Έτσι η οκταπλή μεταμόρφωσή μας ήταν ένα οκταπλό στοίχημα», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Χρήστος Λούλης.
Ο Νίκος Καραθάνος, που σκηνοθετεί την παράσταση, σημείωσε πως η τελική μορφή που πήρε η ερμηνεία τους ήταν αποτέλεσμα των στοιχείων που αφαιρούσαν. «Προσπαθήσαμε να βάλουμε περούκες και τακούνια, αλλά είδαμε ότι κάτι τέτοιο δεν λειτουργούσε καλά. Όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης είναι ντυμένοι με ένα ομοιόμορφο φόρεμα και δεν παίζουν ως άνδρες ή ως γυναίκες, αλλά ως χαρακτήρες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Αργύρης Ξάφης παραλλήλισε τις οκτώ γυναίκες με οκτώ αθλητές. «Ήταν σαν να παίζαμε ένα ομαδικό παιχνίδι και νομίζω ότι οι γυναίκες ζηλεύουν τον τρόπο που δουλέψαμε μαζί», δήλωσε.
«Το πιο σημαντικό είναι να προσέχεις την ιστορία. Εξάλλου και στον “Οθέλλο” ένας ηθοποιός μπορεί να βαφτεί μαύρος για να παίξει το ρόλο. Στην πορεία όμως το ξεχνάς αυτό και προσέχεις την ιστορία», σημείωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης.
Πέρα όμως από το τι συμβαίνει πάνω στη σκηνή πολύτιμη ήταν η βοήθεια τεσσάρων γυναικών στην παράσταση: της Φωτεινής Μπαξεβάνη στη μουσική (που θα περιλαμβάνει τραγούδια που ερμηνεύουν οι ηθοποιοί επί σκηνής), της Λένας Κιτσοπούλου στους στίχους, της Αμάλιας Μπέννετ στην κινησιολογία και της Έλλη Παπαγεωργακοπούλου στα σκηνικά- κοστούμια.
Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Αγγελόπουλος τύμπανα-κρουστά, Δημήτρης Τσάκας σαξόφωνο, Κώστας Κωνσταντίνου μπάσο, Κώστας Μπαλταζάνης κιθάρα.

Χρήσιμα
Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων. Παραστάσεις 23-30 Σεπτεμβρίου. Ώρες παραστάσεων 9:30 μ.μ.. Τιμές εισιτηρίων : 25 € Πλατεία & 20€ Εξώστης. Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου και στα εκδοτήρια του Δήμου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Duo Plegma στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Το Duo Plegma (Δημήτρης Καραγιαννακίδης, βιολοντσέλο και Αλέξιος Λίζος, πιάνο) ερμηνεύει έργα μουσικής δωματίου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Δευτέρα 8 Ιανουαρίου , 9μμ.

Ένα σπίτι για τη Μαντόνα

Η βασίλισσα της ποπ σκοπεύει να χτίσει ένα σπίτι στο Μαλάουι. Αυτό αποκαλύπτει, στην ηλεκτρονική της έκδοση, η Sun. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Μαντόνα το φέρει βαρέως που δικαστήριο της χώρας δεν της επέτρεψε να υιοθετήσει και δεύτερο παιδί από το Μαλάουι(τον ηλικίας τριών ετών Μέρσι Τζέιμς), επειδή επί 18 μήνες δεν έμεινε ούτε λεπτό εντός συνόρων. Καθώς, λοιπόν, σχεδίαζε ήδη να χτίσει ένα παρθεναγωγείο στο Τσινκχότα, ζήτησε από τους αρχιτέκτονες να κάνουν μια μικρή... προσθήκη στα σχέδια για ένα σπίτι δίπλα στο εκπαιδευτήριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Μαντόνα σκέφθηκε πως θα κάνει καλό στον άλλο της υιοθετημένο γιο από το Μαλάουι, τον Ντέιβιντ Μπαντά, να έχει ένα σπίτι στη χώρα, για να διατηρεί επαφή με τους φυσικούς του γονείς.

Σαν σήμερα… στη ροκ–VIDEO

Πολλές οι σημερινές επέτειοι. Θα μείνουμε σε αυτό που μας “χτύπησε” πιο δυνατά. Σαν σήμερα, το 1982, κάνει πρεμιέρα το “The Wall” του ΆΛαν Πάρκερ, με τον Μπομπ Γκέλντοφ και την ανυπέρβλητη μουσική των Pink Floyd. Αναλυτικά: