Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ζαχάροβα στο Μέγαρο


Την “Τσαρίνα του μπαλέτου”, Σβετλάνα Ζαχάροβα, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν απόψε όσοι βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στις 4, 5 και 6/9 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η “απόλυτη” μπαλαρίνα έρχεται στη χώρα μας μαζί με τους φίλους της και το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου και υπόσχονται να μας χαρίσουν μια μοναδική βραδιά χορού.
Στο πρώτο μέρος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί ένα γκαλά με τους διάσημους χορευτές φίλους της (Σπιλέφσκι, Ουβάροφ, Μερκούριεφ και Λαμπούχιν) και το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, ενώ στο δεύτερο μέρος η Ζαχάροβα θα παρουσιάσει ολόκληρο το μονόπρακτο μπαλέτο «Κάρμεν».

Ποια είναι
«H Σβετλάνα Ζαχάροβα είναι μπαλαρίνα – μύθος. Συνδυάζει το ποιοτικό συναίσθημα, την τεχνική τελειότητα, με τα εντυπωσιακά μεγάλα άκρα της δίνοντας την αίσθηση του απείρου. Φέρνει εντυπωσιακά και μαγικά σήμερα στη μνήμη φιγούρες σαν της Pavlova και της Spesivtseva», γράφει σε κριτική της η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.
Η Ζαχάροβα γεννήθηκε στο Lutsk της Ουκρανίας. Άρχισε τις σπουδές της από την ηλικία των 10 ετών στη Σχολή Χορού του Κιέβου (τάξη της Valeria Sulegina). Έλαβε μέρος σε ηλικία 15 ετών στο Διαγωνισμό χορού της Ακαδημίας Μπαλέτου Βαγκάνοβα της Αγίας Πετρούπολης όπου κέρδισε το δεύτερο βραβείο όντας η νεότερη διαγωνιζόμενη. Αμέσως εισήχθη στην τελευταία τάξη της εν λόγω Ακαδημίας πράγμα πρωτάκουστο στην ιστορία της Ακαδημίας Βαγκάνοβα.
Στην ηλικία των 17 ετών, η Σβετλάνα άρχισε την καριέρα της στο Μπαλέτο Kirov του Θεάτρου Mariinsky της Αγ. Πετρούπολης και τον επόμενο χρόνο γίνεται σολίστ. Η πρώτη μεγάλη της επιτυχία έγινε όταν χόρεψε «Ζιζέλ».
Από το 2000 συνεργάζεται συνεχώς με το New York City Ballet, το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης, το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, το Νέο Εθνικό Θέατρο του Τόκιο, το Θέατρο San Carlo της Νάπολης, το American Ballet Theatre, το Μπαλέτο του Αμβούργου, το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου.
Η Ζαχάροβα έχει πετύχει να γίνει η μοναδική ερμηνεύτρια όλων των ρόλων μπαλέτου του κλασικού ρεπερτορίου και όπου εμφανίζεται θεωρείται η γνήσια εκπρόσωπος της ρωσικής σχολής μπαλέτου, ενώ έχει επανειλημμένα ερμηνεύσει και έργα σύγχρονου ρεπερτορίου.
Φέρει τον τίτλο “Honored Artist of Russia” από τον Ιούνιο του 2005, ενώ πρόσφατα τιμήθηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν με το βραβείο του «Καλλιτέχνη του Λαού της Ρωσίας». Στις τελευταίες Εθνικές εκλογές της Ρωσίας (2008) εξελέγη μέλος του Ρωσικού Κοινοβουλίου.

Χρήσιμα
Εισιτήρια για Θεσσαλονίκη: Διακεκριμένη Ζώνη 100€, Α’ Ζώνη 80, Β’ Ζώνη 65, Γ’ Ζώνη 50, Φοιτητικό 35. Ώρα έναρξης 21.00.
Εισιτήρια για την Αθήνα: Διακεκριμένη Ζώνη 120€, Α’ Ζώνη 85, Β’ Ζώνη 68,
Γ’ Ζώνη 50, Φοιτητικό 35. Ώρα έναρξης: 20:30.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Duo Plegma στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Το Duo Plegma (Δημήτρης Καραγιαννακίδης, βιολοντσέλο και Αλέξιος Λίζος, πιάνο) ερμηνεύει έργα μουσικής δωματίου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Δευτέρα 8 Ιανουαρίου , 9μμ.

Ένα σπίτι για τη Μαντόνα

Η βασίλισσα της ποπ σκοπεύει να χτίσει ένα σπίτι στο Μαλάουι. Αυτό αποκαλύπτει, στην ηλεκτρονική της έκδοση, η Sun. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Μαντόνα το φέρει βαρέως που δικαστήριο της χώρας δεν της επέτρεψε να υιοθετήσει και δεύτερο παιδί από το Μαλάουι(τον ηλικίας τριών ετών Μέρσι Τζέιμς), επειδή επί 18 μήνες δεν έμεινε ούτε λεπτό εντός συνόρων. Καθώς, λοιπόν, σχεδίαζε ήδη να χτίσει ένα παρθεναγωγείο στο Τσινκχότα, ζήτησε από τους αρχιτέκτονες να κάνουν μια μικρή... προσθήκη στα σχέδια για ένα σπίτι δίπλα στο εκπαιδευτήριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Μαντόνα σκέφθηκε πως θα κάνει καλό στον άλλο της υιοθετημένο γιο από το Μαλάουι, τον Ντέιβιντ Μπαντά, να έχει ένα σπίτι στη χώρα, για να διατηρεί επαφή με τους φυσικούς του γονείς.

Σαν σήμερα… στη ροκ–VIDEO

Πολλές οι σημερινές επέτειοι. Θα μείνουμε σε αυτό που μας “χτύπησε” πιο δυνατά. Σαν σήμερα, το 1982, κάνει πρεμιέρα το “The Wall” του ΆΛαν Πάρκερ, με τον Μπομπ Γκέλντοφ και την ανυπέρβλητη μουσική των Pink Floyd. Αναλυτικά: