Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Με δύναμη από την Κηφισιά» η Εταιρεία Θεάτρου «Σπίτι Της»

Η Εταιρεία Θεάτρου «Σπίτι Της» συνεχίζει τη δυναμική πορεία της στο θεατρικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης με μια νέα παραγωγή.


Πρόκειται για το εμβληματικό έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη – Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Εμμανουέλλας Κοντογιώργου στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Μικρής Θεατρικής Σκηνής του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.


Το έργο

Στην Αθήνα του σήμερα. Ένα σκηνικό από βαλίτσες. Τρεις γυναίκες που ετοιμάζονται να φύγουν από την Ταϊλάνδη και μία κόρη που δεν βλέπει την ώρα να έχει το σπίτι δικό της. Όμως το ταξίδι της ελευθερίας, της δύναμης για μια νέα ζωή συνεχώς αναβάλλεται. Οι βαλίτσες γεμίζουν αλλά το ταξίδι γίνεται ολοένα και πιο μακρινό. Τελικά όσο το σκηνικό αποσυντίθεται τόσο φαίνεται πως και οι ίδιες δεν θέλουν να αφήσουν τις ζωές τους που δεν είναι τίποτε άλλο από τους άντρες που τις καθόρισαν. Η νέα ομάδα ηθοποιών προσεγγίζει αυτό το σπουδαίο κείμενο με τόλμη και ευστροφία καταθέτοντας μια φρέσκια ματιά σε ένα έργο της νεοελληνικής δραματουργίας, το οποίο, αν και γραμμένο το 1994, θεωρείται πλέον κλασικό.



Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Εμμανουέλλα Κοντογιώργου
Επιμέλεια σκηνικού: Χρύσα Παπαδοπούλου
Ενδυματολογία: Η ομάδα
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου (Ηλέκτρα), Αφροδίτη Φλώρου (Αλέκα), Κασσάνδρα Τζάρτζαλου (Φωτεινή), Βερόνικα Μπακόλα (Μάρω)


Παραστάσεις

Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στις 9μμ στο πλαίσιο της Μικρής Θεατρικής Σκηνής του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στη Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη)

Τιμή εισιτηρίου: 7ευρώ


Η ομάδα

Η εταιρεία θεάτρου «Σπίτι της» ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2017 στη Θεσσαλονίκη από την Εμμανουέλλα Κοντογιώργου με σκοπό να δώσει διέξοδο στις θεατρικές αναζητήσεις μιας ομάδας καλλιτεχνών που επιθυμούν να αρθρώσουν τον προσωπικό τους λόγο στην τέχνη την οποία σπούδασαν και υπηρετούν. Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός θεάτρου συνόλου, όπου τα μέλη συμπράττουν ισότιμα στη δημιουργική διαδικασία και ο ηθοποιός ως καλλιτέχνης τίθεται αναπόδραστα στη θέση του συνδημιουργού.


Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.