Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Δ. Νικολούδης στην Αίγλη


Η νέα μουσική παράσταση του Δημήτρη Νικολούδη έχει θέμα “…μ’ένα μουσικό τρεχαντηράκι”,και θα φιλοξενηθεί την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009, στην ΑΙΓΛΗ. Ο Δημήτρης Νικολούδης σαλπάρει με το γεμάτο μουσικές και τραγούδια τρεχαντήρι του για ένα νέο Ταξίδι. Από το παραδοσιακό «Τρεχαντηράκι» του Ηλιόσπορου που κυκλοφόρησε πρόσφατα ως την «Εγνατία» του Ντίνου Χριστιανόπουλου που ήταν το ξεκίνημα…
Ο Έρωτας και το Ταξίδι, το Ταξίδι και η Θάλασσα, κυρίαρχα στοιχεία των τραγουδιών της βραδιάς. Τραγούδια που ο καλλιτέχνης αγαπάει πολύ. Τραγούδια από τους δίσκους του αλλά και τραγούδια πολλών άλλων δημιουργών. Παλιά και καινούργια. Οπωσδήποτε και Μάνος Χατζηδάκις.
Μαζί του οι μουσικοί: Μιχάλης Πιπέρκος - σαξόφωνο, κλαρινέτο, φλάουτο, Γιάννης Φιλιππουπολίτης - πιάνο, Στέργιος Κουλαξίδης - μαντολίνο, μπουζούκι, Μπάμπης Πετσίνης – τύμπανα Επίσης, στο τραγούδι και η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Μούρτζου
Ώρα Έναρξης: 22.30

Ο Δημήτρης Νικολούδης
Γεννήθηκε στα Βασιλικά της Θεσσαλονίκης. Μεγάλωσε με δημοτικά νανουρίσματα της γιαγιάς του και τις λαϊκές γιορτές με τα πανηγύρια, ακούγοντας τους δύο μοναδικούς μουσικούς των Βασιλικών να παίζουν κλαρίνο και λαούτο. Μέσα από αυτά τα βιώματα λοιπόν, γεννήθηκε μέσα του μια απέραντη αγάπη για το Δημοτικό τραγούδι.
Το 1994 κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Το Αιώνιο Παράπονο”, σε μουσική και στίχους του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου.
To 1998 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά “Με τέχνη και με πάθος” με τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου και του Σταύρου Κουγιουμτζή.
Από το 1994 έως το 2000 υπήρξε βασικός ερμηνευτής της ορχήστρας της ΕΡΤ-3 με την οποία ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε σε συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη το 1995, τραγούδησε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων στο πλευρό της Μαρίας Φαραντούρη στο Ηρώδειο το 2001 κ.α. Τον Οκτώβριο του 2004, τραγούδησε μαζί με τον Μανώλη Μητσιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο αφιέρωμα με τίτλο “Το νόμπελ στο Ελληνικό Τραγούδι”.
Το 2000 εμφανίζεται στην τηλεόραση της ΕΤ-3 με την εκπομπή «Στίχοι…μετά μουσικής», ενώ σήμερα είναι μόνιμος συνεργάτης του πολιτιστικού ραδιοφώνου της ΕΤ3, του 9,58.
Από το 2001 ο Δημήτρης Νικολούδης έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο των προσωπικών παραγωγών με θέματα και υλικό που ο ίδιος επιλέγει και επιμελείται. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στο έργο του πολύ σημαντικού Έλληνα συνθέτη Μάνο Λοΐζο, τη μουσική παράσταση «το τρίτο κουδούνι – τα παντοτινά τραγούδια του θεάτρου» και ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του.
Το Οκτώβριο του 2006 ετοίμασε μια ειδική παραγωγή για τα Δημήτρια, με τίτλο «Θεσσαλονίκη με ρίμες και με νότες», στην οποία συμμετείχε και ο Μανώλης Μητσιάς.
Το 2006 κυκλοφόρησε η τρίτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “…Όταν ξεκίνησε το όνειρο”, με 2 ανέκδοτα τραγούδια των Π.Παρασχόπουλου σε ποίηση Βασίλη Ρώτα και Σ.Κασσάρα σε ποίηση Γ.Σκαρίμπα, ένα τραγούδι του Ντ.Χριστιανόπουλου και ένα σμυρνέϊκο.
Το Νοέμβριο του 2007 και μετά από μια μεγάλη καλοκαρινή περιοδεία ο Δημήτρης Νικολούδης παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη μουσική παράσταση “Θεσσαλονίκη: Ποίηση και Μουσική”. Η μουσική αυτή παράσταση έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό.
Τον Φεβρουάριο του 2008 κυκλοφορεί η νέα δισκογραφική δουλειά του με τίτλο “Ηλιόσπορος”, η οποία περιλαμβάνει 5 αγαπημένα δημοτικά τραγούδια, διασκευασμένα με τρόπο τέτοιο ώστε να έρθουν πιο κοντά στο σήμερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.