Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυο αρχιτέκτονες στο… Σταυροδρόμι

ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ – ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ”

stavrodromi_politismon_02Δύο απόφοιτοι του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό για το σχεδιασμό λογότυπου στο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών».

 

Συγκεκριμένα οι αρχιτέκτονες Μαξίμη Παπαθανασίου και Ζαχαρίας Φώτος ήταν αυτοί που κατάφεραν να αποσπάσουν το πρώτο βραβείο υπερνικώντας τις υπόλοιπες 49 προτάσεις που κατατέθηκαν.

Όπως σημειώνουν οι δύο αρχιτέκτονες για τη σύνθεσή τους, «βασικό στοιχείο αποτελεί το “σταυροδρόμι” ως σημείο συνάντησης και κατάληξης πολλών διαδρομών – αναζητήσεων οι οποίες αποδίδονται με αφαιρετικό τρόπο. Κέντρο και προορισμός όλων αυτών των “πολιτιστικών διαδρομών” αποτελεί το χρωματισμένο μενταγιόν το οποίο συμβολίζει την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το χρώμα μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τη χρονιά και την τιμούμενη χώρα».

Το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» γίνεται με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού και στόχο έχει να φιλοξενεί κάθε χρόνο από έναν πολιτισμό ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και να γίνει η πόλη μας ένα πραγματικό πολιτιστικό σταυροδρόμι. Η αρχή του προγράμματος γίνεται φέτος με τη Μέση Ανατολή, το 2012 τα «φώτα» θα στραφούν στα Βαλκάνια και θα ακολουθήσουν η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες διακρίσεις του διαγωνισμού έχουν ως εξής: Δεύτερο Βραβείο απονέμεται στον φοιτητή του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Αργύριο Παρασκευά, το Τρίτο στις φοιτήτριες Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αθηνά Κωνσταντινίδου και Φωτεινή Κωνσταντινίδου. Έπαινοι θα δοθούν: στην σπουδάστρια του κλάδου Γραφιστικής του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΚΤΟ Βαρβάρα-Βασιλική Κωνσταντινίδου και στην αρχιτέκτονα, απόφοιτη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ελένη Κομπατσιάρη.

Τα βραβεία των επιτυχόντων είναι ταξίδια εφτά, πέντε και τριών ημερών αντίστοιχα, σε Ισραήλ, Αίγυπτο και Ιορδανία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα σπίτι για τη Μαντόνα

Η βασίλισσα της ποπ σκοπεύει να χτίσει ένα σπίτι στο Μαλάουι. Αυτό αποκαλύπτει, στην ηλεκτρονική της έκδοση, η Sun. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Μαντόνα το φέρει βαρέως που δικαστήριο της χώρας δεν της επέτρεψε να υιοθετήσει και δεύτερο παιδί από το Μαλάουι(τον ηλικίας τριών ετών Μέρσι Τζέιμς), επειδή επί 18 μήνες δεν έμεινε ούτε λεπτό εντός συνόρων. Καθώς, λοιπόν, σχεδίαζε ήδη να χτίσει ένα παρθεναγωγείο στο Τσινκχότα, ζήτησε από τους αρχιτέκτονες να κάνουν μια μικρή... προσθήκη στα σχέδια για ένα σπίτι δίπλα στο εκπαιδευτήριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Μαντόνα σκέφθηκε πως θα κάνει καλό στον άλλο της υιοθετημένο γιο από το Μαλάουι, τον Ντέιβιντ Μπαντά, να έχει ένα σπίτι στη χώρα, για να διατηρεί επαφή με τους φυσικούς του γονείς.

Απολαυστικός ο Noé Inui στη συναυλία της Κ.Ο.Θ.

Η Κ.Ο.Θ. συνέπραξε με δύο σπουδαίους καλλιτέχνες στη συναυλία με έργα Γάλλων συνθετών.

Βιβλία από 38 χώρες στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΦΥΡΗ Για τέσσερις ημέρες, η Θεσσαλονίκη θα είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα του βιβλίου. Διοργανώνεται, στους χώρους της ΔΕΘ, η 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου. Τιμώμενη χώρα στην εφετινή διοργάνωση είναι η Γερμανία. Πεντακόσιοι εκδότες από 38 χώρες, με συμμετοχές για πρώτη φορά της Κίνας και της Ινδίας, τίτλοι βιβλίων για όλα τα γούστα, 100 συγγραφείς, «απαρτίζουν» την 6η διοργάνωση. Από 28 έως 31 Μαίου στα περίπτερα 13-15 της Χελέξπο, οι βιβλιόφιλοι θα βρουν όλη την επικαιρότητα του βιβλίου. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν τα πάντα για τις νέες κυκλοφορίες, τις νέες τεχνολογίες στην εκτύπωση, και θα μπορούν να συζητήσουν με συγγραφείς. Η παιδική γωνιά φέτος είναι αφιερωμένη στην Ιστορία. Ακόμη, αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Επιπλέον, για τους επαγγελματίες του βιβλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικά συνέδρια όπως η Ημερίδα των Βιβλιοθηκονόμων, που τελεί υπό την αιγίδα της Ουνέσκο. ΟΙ ώρες λειτουργίας τη...