Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Χορός Χεριών" στο Μέγαρο Μουσικής

Το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πρωτότυπο και ασυνήθιστο θέαμα: χορό των χεριών που προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη! Το ραντεβού δίνεται στις 18 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων του δήμου Θεσσαλονίκης, στις 21.00 στο Κτίριο Μ1-Αίθουσα Φίλων Μουσικής.

 

Εικόνες που φλερτάρουν με τη μαγεία σε ένα σόου το οποίο απευθύνεται και στις πέντε αισθήσεις. Δάχτυλα που κινούνται σε ένα σκηνικό-μινιατούρα, πλάνα που ταξιδεύουν σε αρμονία με τη μουσική, μια φωνή που αφηγείται την υπνωτικά σαγηνευτική ιστορία του Cold Blood, η οποία ξετυλίγεται στη μεγάλη οθόνη με πειθώ, ανατρεπτικότητα, χιούμορ.

«Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;», μοιάζει να μας ρωτά αυτό το καλειδοσκοπικό θέαμα που συνδυάζει τέχνη, χορό, θέατρο, κινηματογράφο, αυτοσχεδιασμό. «Προκαλέσαμε τους εαυτούς μας να δημιουργήσουμε ένα φιλμ που διαδραματίζεται στο τραπέζι μιας κουζίνας, με χορευτικά δάχτυλα στον πρωταγωνιστικό ρόλο», εξηγούν οι δημιουργοί. «Είναι χορός, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από τον χορό». Το αποτέλεσμα μοιάζει με ταινία που εστιάζει σε πράγματα υπερβολικά δυσδιάκριτα για το γυμνό μάτι.

Έχοντας παρουσιάσει έργα τους σε περισσότερες από 20 χώρες και αγγίζοντας κοινό που ξεπερνά τους 180.000 θεατές, οι Βέλγοι καλλιτέχνες Michèle Anne De Mey και Jaco Van Dormael και η εμπνευσμένη δημιουργική ομάδα τους (κολεκτίβα Kiss & Cry) μας προσφέρουν το νέο τους λαμπρό θέαμα.Παραγωγή: Astragales (Βέλγιο)

Κείμενα: Thomas Gunzig

Συνεργάτες: Grégory Grosjean,Thomas Gunzig, Julien Lambert, Sylvie Olivé, Nicolas Olivier, de Thomas Beni, Gladys Brookfield-Hampson, Boris Cekevda, Gabriella Iacono, Aurélie Leporcq, Bruno Olivier, Stefano Serra

Σκηνοθεσία: Jaco Van Dormael και Michèle Anne De Mey

Σενάριο: Thomas Gunzig, Jaco Van Dormael, Michèle Anne De Mey

Κινηματογραφία: Jaco Van Dormael και Julien Lambert

Χορογραφία: Michèle Anne De Mey και Grégory Grosjean

Απόδοση: Manuela Rastaldi, Grégory Grosjean, Gabriella Iacono

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.