Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χορός με αναφορές στο σινεμά στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Monger_1011photos by Gadi DagonΤην παράσταση με τίτλο «Monger», μια παραγωγή του κέντρου χορού «Suzanne Dellal Centre», παρουσιάζει αύριο, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ,  στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, η δεκαμελής χορευτική ομάδα του…

Barak Marshall από το Ισραήλ, στο πλαίσιο των 46ων «Δημητρίων».

Το έργο κατατάσσεται στην κατηγορία του σωματικού θεάτρου και έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα τις σχέσεις εξουσίας και την σύγκρουση ανάμεσα στους αναγκαίους συμβιβασμούς με την ατομική αξιοπρέπεια. Το ρήμα monger, έχει μια διπλή ερμηνεία, που σημαίνει είτε απλά «πουλώ», είτε «πουλώ τον εαυτό μου».

Η αφηγηματική δομή της παράστασης περιέχει αναφορές από τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ έως το κινηματογραφικό «Gosford Park» του Robert Altman.

Monger_1197photos by Gadi Dagon

Ο Αμερικανοϊσραηλινός Barak Marshall, γιος της διάσημης χορεύτριας, χορογράφου και μουσικού, Margalit Oved, κατέχει ήδη ένα πλούσιο βιογραφικό και πολλές διακρίσεις, αρχής γενομένης από την πρώτη του χορογραφία, το 1995. Στις παραστάσεις του, βρίσκει τον τρόπο να ενσωματώνει  στοιχεία από τις σπουδές του πάνω στην κοινωνική θεωρία και την φιλοσοφία καθώς και από την επαγγελματική ενασχόλησή του με το τραγούδι.

Το έργο «Monger», είναι μια παραγγελία του σημαντικού ισραηλινού κέντρου χορού, «Suzanne Dellal Centre», που φέτος συμπληρώνει 22 χρόνια δραστηριότητας.

Υποστηρικτής της περιοδείας που πραγματοποιούν οι καλλιτέχνες της ομάδας του Barak Marshall, είναι το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Η παράσταση δίνεται στα πλαίσια του προγράμματος «Θεσσαλονίκη – Σταυροδρόμι Πολιτισμών 2011 – Μέση Ανατολή» του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ πλατεία -  10 ευρώ εξώστης  – 5 ευρώ φοιτητικό – μαθητικό.


Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις των 46ων «Δημητρίων» μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimitria.thessaloniki.gr

Οι φωτογραφίες είναι του Gadi Dagon

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.