Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαν σήμερα… στη ροκ–VIDEO

chubby_checker_01Γενέθλια έχει το MTV, άλλά και επέτειο το… τουΐστ. Σαν σήμερα, ο κύριος Τσέκερ το τραγούδησε και το ΄κανε μόδα. Όσο για το MTV, λεπτομέρειες –και βίντεο- εντός:

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  • 1960: Ο Τσάμπι Τσέκερ κυκλοφορεί τη μεγάλη επιτυχία του «The Twist», που δημιουργεί τη μόδα του τουίστ.
  • 1963: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του μουσικού περιοδικού «Beatles Monthly», με ύλη αφιερωμένη αποκλειστικά στους Beatles. Στις δόξες του πούλαγε έως και 350.000 αντίτυπα μηνιαίως. Έπαψε να κυκλοφορεί το 1969.
  • 1964: Το τραγούδι των Beatles «Hard Day's Night» ανεβαίνει στο No1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών.
  • 1971: Διεξάγεται στη Νέα Υόρκη το «Κοντσέρτο για το Μπαγκλαντές», με διοργανωτή τον Τζορτζ Χάρισον. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Μπομπ Ντίλαν, Έρικ Κλάπτον, Ρίνγκο Σταρ και Λίον Ράσελ.
  • 1971: Ο κιμπορντίστας Ρικ Γουέικμαν αποτελεί το νέο μέλος των YES.
  • 1981: Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Ιουλίου αρχίζει να εκπέμπει το ΜTV. Το πρώτο βίντεο που μεταδίδει είναι το «Video Kills the Radio Star» των Buggles.
  • 1987: Οι Los Lobos ανεβαίνουν στο Νο1 του αμερικάνικου και βρετανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «La Bamba».
  • 1987: Ο Ντέιβ Στιούαρτ των Eurythmics παντρεύεται τη Σιομπάν Φέιχι, πρώην μέλος των Bananarama.
  • 1987: Ο Μπομπ Σίγκερ ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «Shakedown».
  • 1990: Οι UB40 απελαύνονται από τις Σεϊχέλες, επειδή βρέθηκαν να κατέχουν μικροποσότητες μαριχουάνας.
  • 1994: H κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ, Λίζα - Μαρί, επιβεβαιώνει το γάμο της με τον Μάικλ Τζάκσον.
  • 1994: Οι Rolling Stones ξεκινούν παγκόσμια περιοδεία για την υποστήριξη του άλμπουμ τους «Voodoo Lounge».
  • 2004: Οι Red Hot Chili Peppers ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ «Live In Hyde Park».

 

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.