Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χαρακτικά από το Λούβρο στο Δίον!

ΤΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

timonie_papaxristos_20110208_01

Το μουσείο του Λούβρου αποφάσισε να δωρίσει στο δήμο Δίου δύο χαρακτικά έργα με αναφορά τον Μέγα Αλέξανδρο ως ένδειξη αναγνώρισης της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ του Γαλλικού Προξενείου και του δήμου Δίου. Μάλιστα στην τελετή παράδοσης των έργων στο Δίον θα παρευρεθεί και ο διευθυντής του μουσείου του Λούβρου κ. Τορρές!

Την ανακοίνωση έκανε ο Γάλλος Πρόξενος, Κριστιάν Τιμονιέ, στον περιφερειακό σύμβουλο Γρηγόρη Παπαχρήστου, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα, αναζητώντας δυνατότητες συνεργασίας περιφερειών κυρίως της Νότιας Γαλλίας με την Κεντρική Μακεδονία, σε θέματα πολιτισμού (με αφορμή μάλιστα την έκθεση για τη Μακεδονία που θα διοργανωθεί το 2012 στο μουσείο του Λούβρου), σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας καθώς και σε θέματα αγροτουρισμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου Νίκος Πασχαλούδης.

Οι κ.κ. Παπαχρήστος και Τιμονιέ συνδέονται με μακρόχρονη προσωπική φιλία και πρόσφατα συνεργάστηκαν κυρίως σε θέματα πολιτισμού στο δήμο Δίου και στο Φεστιβάλ Ολύμπου (όπως η μεταφορά της έκθεσης χαρακτικών Γάλλων καλλιτεχνών με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο, από το μουσείο του Λούβρου στο Δίον).

Ο κ. Τιμονιέ δήλωσε πως έχει όλη την καλή διάθεση για την ανάπτυξη συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γεγονός που επισήμανε και στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη και σύντομα αναμένει προτάσεις και πρωτοβουλίες από την ελληνική πλευρά. Ο κ. Παπαχρήστος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις προτάσεις στους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του καθώς και στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπαχρήστος ευχαρίστησε τον Πρόξενο κ. Τιμονιέ για την ευγενική πρόσκληση κυρίως όμως για το αδιάκοπο ενδιαφέρον του και την εκτίμησή του στο Δίον, τη Μακεδονία, την Ελλάδα. Χάρισε σ’ αυτόν ένα λεύκωμα με τίτλο «Πιερίδων στέφανος» του γνωστού αρχαιολόγου Μάνθου Μπέσιου που αναφέρεται στα αρχαιολογικά ευρήματα της Βόρειας Πιερίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.