Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυο αρχιτέκτονες στο… Σταυροδρόμι

ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ – ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ”

stavrodromi_politismon_02Δύο απόφοιτοι του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό για το σχεδιασμό λογότυπου στο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών».

 

Συγκεκριμένα οι αρχιτέκτονες Μαξίμη Παπαθανασίου και Ζαχαρίας Φώτος ήταν αυτοί που κατάφεραν να αποσπάσουν το πρώτο βραβείο υπερνικώντας τις υπόλοιπες 49 προτάσεις που κατατέθηκαν.

Όπως σημειώνουν οι δύο αρχιτέκτονες για τη σύνθεσή τους, «βασικό στοιχείο αποτελεί το “σταυροδρόμι” ως σημείο συνάντησης και κατάληξης πολλών διαδρομών – αναζητήσεων οι οποίες αποδίδονται με αφαιρετικό τρόπο. Κέντρο και προορισμός όλων αυτών των “πολιτιστικών διαδρομών” αποτελεί το χρωματισμένο μενταγιόν το οποίο συμβολίζει την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το χρώμα μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τη χρονιά και την τιμούμενη χώρα».

Το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» γίνεται με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού και στόχο έχει να φιλοξενεί κάθε χρόνο από έναν πολιτισμό ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και να γίνει η πόλη μας ένα πραγματικό πολιτιστικό σταυροδρόμι. Η αρχή του προγράμματος γίνεται φέτος με τη Μέση Ανατολή, το 2012 τα «φώτα» θα στραφούν στα Βαλκάνια και θα ακολουθήσουν η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες διακρίσεις του διαγωνισμού έχουν ως εξής: Δεύτερο Βραβείο απονέμεται στον φοιτητή του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Αργύριο Παρασκευά, το Τρίτο στις φοιτήτριες Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αθηνά Κωνσταντινίδου και Φωτεινή Κωνσταντινίδου. Έπαινοι θα δοθούν: στην σπουδάστρια του κλάδου Γραφιστικής του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΚΤΟ Βαρβάρα-Βασιλική Κωνσταντινίδου και στην αρχιτέκτονα, απόφοιτη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ελένη Κομπατσιάρη.

Τα βραβεία των επιτυχόντων είναι ταξίδια εφτά, πέντε και τριών ημερών αντίστοιχα, σε Ισραήλ, Αίγυπτο και Ιορδανία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.