Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φεστιβάλ Κεραμεικής

(Το κείμενο που ακολουθεί είναι Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης)

Για «έναν χώρο γόνιμης καλλιτεχνικής δημιουργίας και δημιουργικής έκφρασης», που θα δώσει «σε όλους μας την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στον συναρπαστικό κόσμο της αγγειοπλαστικής» έκανε λόγο ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας για το 3ο Φεστιβάλ Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής Θεσσαλονίκης (19-21 Σεπτεμβρίου 2008, Κήποι Νομαρχίας), σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου του ΚΕΠΟΘΕ Βασίλη Καραμανλή, του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΕΠΟΘΕ Ηφαιστίωνα Σερδάρη και εκπροσώπων των καλλιτεχνών.

Το 3ο Φεστιβάλ Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Βορείου Ελλάδος.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, να προσφέρουμε στην πράξη στήριξη και ελεύθερο πεδίο έκφρασης σε κάθε μορφή και έκφραση του πολιτισμού, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά την παρουσία μας και προσφέρουμε στο Νομό μας μία ακόμη σοβαρή, εναλλακτική πρόταση. Η παρουσία τη φετινή χρονιά κεραμιστών και αγγειοπλαστών όχι μόνο από το Νομό μας αλλά και από άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, πως το Φεστιβάλ αυτό τυγχάνει καθολικής αποδοχής και έχει καταξιωθεί ως το πλέον επιτυχημένο στη συνείδηση του κόσμου των αγγειοπλαστών», τόνισε ο Νομάρχης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη διαφύλαξης της πανάρχαιας τέχνης της κεραμικής.

Ο Νομάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης και ανάδειξης της μοναδικής τέχνης της αγγειοπλαστικής, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα που έχει η διδασκαλία της κεραμικής σε νέους και σε μικρά παιδιά. «Δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να γνωρίσουν την αγγειοπλαστική, ενισχύουμε την προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών να προσελκύσει νέους ανθρώπους στην τέχνη, με προφανή σκοπό να μην οδηγηθεί σε μαρασμό και παρακμή στο μέλλον, να μην χαθεί αυτό το βασικό, συστατικό στοιχείο της πλούσιας πολιτιστικής μας παράδοσης».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Βορείου Ελλάδος Στέλιος Φιστούρης ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Νομάρχη για την αμέριστη συμπαράσταση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ευχήθηκε η φετινή διοργάνωση «να είναι μια μέρα γιορτής για την τέχνη της αγγειοπλαστικής».

Το 3ο Φεστιβάλ Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008 στους κήπους της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν κεραμίστες και αγγειοπλάστες από το Νομό Θεσσαλονίκης και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι θα εκθέτουν σε περίπτερα τις δημιουργίες τους. Παράλληλα, στο χώρο της έκθεσης θα φιλοξενούνται επιδείξεις αγγειοπλαστικής τέχνης και θα λειτουργεί εργαστήριο κεραμικής για παιδιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής περιλαμβάνει:

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Ώρες λειτουργίας από 5 μ.μ. - 11 μ.μ.

  • 7 μ.μ: Επίσημη έναρξη από τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης

Επιδείξεις αγγειοπλαστικής τέχνης και εργαστήρια κεραμικής για παιδιά κατά τη διάρκεια λειτουργίας του φεστιβάλ.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Ώρες λειτουργίας από 11 π.μ. - 11 μ.μ.

  • 9 μ.μ. Συναυλία με το μουσικό σχήμα «MelodB»
  • Επιδείξεις ψησίματος με την τεχνική «Raku» από την κα Σάντυ Λεπτοκαροπούλου.
  • Εργαστήρια κεραμικής για παιδιά.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Ώρες λειτουργίας από 11 π.μ. - 11 μ.μ.

  • Επίδειξη κατασκευής παραδοσιακού πιθαριού από τον κ. Γιάννη Σταγκίδη
  • Τεχνικές της αρχαίας ελληνικής αγγειογραφίας, πειραματικό ψήσιμο από τον κ. Γιώργο Σπανουδάκη
  • Εργαστήρια κεραμικής για παιδιά

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανατολίτικοι ήχοι στο Μύλο από την Dilek Koc–VIDEO

Η Dilek Koç και το συγκρότημά της μας ταξίδεψαν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας. Παρουσίασαν, στις >>>

Φώτα, κάμερα, πάμε!

Τα φώτα χαμήλωσ αν και το ταξίδι στο χωροχρόνο της 7ης τέχνης ξεκίνησε. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 , στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον κι η φλόγα του φεστιβάλ άναψε από τον... αναπτήρα του προέδρου του, Γ. Χωραφά! Τρεις οθόνες και ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησαν την ψευδαίσθηση του ταξιδιού μετατρέποντας την αίθουσα σε τρένο και κάνοντας τους θεατές συνταξιδιώτες χωρίς αποσκευές σε ένα ονειρικό ταξίδι, που διέσχισε την ιστορία του κινηματογράφου. Οι πρώτες εικόνες των αδερ φών Λυμιέρ, σκηνές, πρόσωπα, ατάκες και μουσικές κλασικών φιλμ μεγάλων δημιουργών συνέθεσαν μοναδικά το «travelling» της κινηματογραφικής περιπέτειας, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της στη Θεσσαλονίκη. Πλάνα στο χρώμα της σέπιας, στο χρώμα των αναμνήσεων, σύνθεση προσώπων και εικόνων σε ένα εμπνευσμένο κινηματογραφικό κολάζ, ένα «travelling» που έφθασε μέχρι τ’ αστέρια λίγο πριν καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον. Την

Ευριδίκη - Κοργιαλάς στο NYLB

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς έρχονται να αναστατώσουν για άλλη μια φορά την Θεσσαλονικη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 και να ξεσηκώσουν το κοινό τους με τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν στο NEW YORK LIVE BAR(Αχελώου 10, περιοχή FIX)! Ο Δημήτρης και η Ευρυδίκη πατάνε Γκάζι και σταματούν στο new york live bar παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – έκπληξη με τα τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και πολλές διασκευές από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο! Δυνατές ερμηνείες, dance electro μουσική, μπαλάντες, διασκευές – έκπληξη και πολλά νέα τραγούδια που έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα της μουσικής και τα κατευθύνει μια μουσική πυξίδα.